Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola

Taneszközjegyzék


Taneszközök
 
Az egyes évfolyamok taneszközjegyzéke a letölthető melléklteben olvasható. Beszerzés előtt érdemes elolvasni praktikus tanácsainkat.

Milyen a jó iskolatáska?
Ne legyen túl nagy! Jó, ha több rekesze van, mert könnyebb benne tárolni a füzeteket és könyveket. Célszerű olyan táskát venni, ami könnyű, aminek kemény a hátsó oldala, így a táskának van tartása, a taneszközök sem gyűrődnek benne. Mindenképpen hátitáska legyen, ami nem okoz gerincferdülést viselésekor és hozzájárul a helyes testtartáshoz.

Milyen a könnyen kezelhető tolltartó és annak tartalma?
Semmiképpen se legyen „emeletes”, több cipzáras. Lapos, egy nyitásra áttekinthető a célszerű, így a tanuló nem azzal tölti az idejét, hogy keresgéli, melyik szinten van a szükséges ceruza vagy színes. A ceruzák végén ne legyen radír, mert az csak maszatol, az elsősök még nem tudják jól használni. Kérjük, a ceruzák végére a tanuló monogramját beleírni, így, ha elkallódik, tudjuk, kinek kell visszaadni.

Melyik radír a jó?
A legjobb az egyszerű, fehér radír, mert ez kellő puhaságú, nem maszatol. A színes, illatos, figurás radírok csak szépek, de nem praktikusak! A divatos borítójú füzetek lapjainak minősége nem olyan jó, esetleg fénylik, a vonalazások benne halványabbak, a margók sem szabványosak. Átlátszó tankönyvborítót szeretnénk kérni!

A rajz és technika órák eszközeit egy cipős dobozban tároljuk
Kb. 15 cm-es jó minőségű papírvágó olló ajánlott. (Van jobb és balkezes olló is!)

A testnevelés óra felszerelése:
Tornazsák: fehér póló, tornanadrág (rövid, fekete vagy sötétkék, lehetőleg pamut anyagból), fehér zokni, tornacipő/sportcipő. Minden darabba kérünk jelet vagy nevet tenni.

Tisztasági felszerelés
Kicsi törölköző, akasztóval és névvel ellátva
Tízóraihoz pohár (műanyag)- névvel ellátva, kiskanál (teás-műanyag), ruhaszalvéta vagy kicsi konyharuha

A legfontosabb, hogy mindenben legyen név!


 

Fotógaléria

 
Madárbarát iskola


Kodály Iskola Alapítvány