Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola
r5R3r4R1

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.”
Kodály Zoltán

 
Szeretettel köszöntöm Önt a Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megújult honlapján! Régi álmunk vált valóra. Mostantól az új honlapunkkal is igyekszünk megmutatni mindazt azt igényes munkát, ami intézményünket jellemzi. Szerkezete átlátható, könnyű lesz vele megbarátkozni. Érdekes és hasznos tartalommal pedig folyamatosan újra tudjuk tölteni az iskolai események, programok tükreként.
 
Névadónk, Kodály Zoltán szellemében tevékenykedni nagy megtiszteltetés, de egyben nagy kihívás is számunkra, melynek 1983 szeptemberétől, iskolánk alapításától igyekszünk megfelelni.
 
A háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző, zenetudós, zeneoktató nem akart mindenkiből zenészt faragni, de hitt abban, hogy zene nélkül teljes ember nem létezik. Kodály azt hirdette, hogy a zene lelki táplálék, semmi mással nem pótolható örömforrás, melynek birtokában jobb, harmonikusabb, fegyelmezettebb, teljesebb emberek leszünk.
 
A Kodály-módszer ma már világszerte elismert és követett példa a zenepedagógiában, 2016-ban az Unesco felvette a szellemi örökség listájára, 2017. március 21-én pedig a Hungarikumok sorába emelkedett. A hozzánk járó – az ének-zenét emelt szinten tanuló – gyerekek e módszer segítségével avatódnak be a zene világába.
 
Bíztatom Önt, hogy tájékozódjon honlapunkon iskolánkról, nevelő-oktató munkánk eredményességéről, mindennapi életünket bemutató dokumentumok és képek alapján! Ismerkedjen meg iskolánk programjaival, egyéni arculatával és kívánom, hogy mindig megtalálja azokat az információkat, amelyekért felkereste honlapunkat!
Visszavárjuk!
Horváthné Ferencz Judit
intézményvezető

Friss


Nyári vezetői ügyelet 2024 Nyári vezetői ügyelet 2024 2024.06.28. Vezetői ügyeleti napok iskolánkban a nyári szünetben...
Bővebben
Tájékoztató a nyári szünidei étkezésről Tájékoztató a nyári szünidei étkezésről 2024.06.05. Tisztelt Szülők!
Az alábbiakban tájékozódhatnak a nyári szünidei étkezési lehetőségről....

Bővebben
Gyermeknapi adomány a Kodályban! Gyermeknapi adomány a Kodályban! 2024.05.31. A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában ünneplik, hazánkban minden év május utolsó vasárnapján rendezik meg a jeles napot.
Bővebben
ÉRDEKES FIZIKAI/KÉMIAI KÍSÉRLETEK 2024.05.15. ÉRDEKES FIZIKAI/KÉMIAI KÍSÉRLETEK 2024.05.15. 2024.05.22. Hagyományosan minden évben megrendezzük a Kísérletek délutánját. Ezen fizikai és kémiai kísérleteket mutatnak be vállalkozó kedvű nyolcadikosaink...
Bővebben
TeSzedd! 2024 TeSzedd! 2024 2024.05.14. TeSzedd!
A "Fenntarthatósági témahét" keretében sokrétű ÖKO programban vettünk részt.

Bővebben
Siker az országos informatikai versenyen Siker az országos informatikai versenyen 2024.05.07. Az április végén, Százhalombattán megrendezett verseny döntőjében iskolánk csapata 1. helyezést ért el.
Bővebben
Elismerés ! Elismerés ! 2024.04.30. Iskolánk tanulója, Hodvogner Mátyás komoly elismerésben részesült...
Bővebben
Angol Betűző verseny Angol Betűző verseny 2024.03.06. Február 28-án iskolánk rendezte az Angol Betűző versenyt....
Bővebben
Változnak az iskolai étkezés térítési díjai Változnak az iskolai étkezés térítési díjai 2024.02.29. Változnak az iskolai étkezés térítési díjai.
Bővebben
Eredményes szereplés a környezetvédelmi vetélkedőkön Eredményes szereplés a környezetvédelmi vetélkedőkön 2024.02.28. Iskolánk 4. évfolyamos tanulói környezetvédelmi vetélkedőkön vettek részt....
Bővebben
Farsang Farsang 2024.02.14. 2024. február 9- én tartottuk iskolánk hagyományos farsangi bálját...
Bővebben
Farsangi növendékhangverseny Farsangi növendékhangverseny 2024.02.09. A Liszt Ferenc Zeneiskola intézményünkben tanuló növendékei jó hangulatú farsangi koncertet adtak...
Bővebben
 
Madárbarát iskola


Kodály Iskola Alapítvány