Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola
r5R3r4R1

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.”
Kodály Zoltán

 
Szeretettel köszöntöm Önt a Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megújult honlapján! Régi álmunk vált valóra. Mostantól az új honlapunkkal is igyekszünk megmutatni mindazt azt igényes munkát, ami intézményünket jellemzi. Szerkezete átlátható, könnyű lesz vele megbarátkozni. Érdekes és hasznos tartalommal pedig folyamatosan újra tudjuk tölteni az iskolai események, programok tükreként.
 
Névadónk, Kodály Zoltán szellemében tevékenykedni nagy megtiszteltetés, de egyben nagy kihívás is számunkra, melynek 1983 szeptemberétől, iskolánk alapításától igyekszünk megfelelni.
 
A háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző, zenetudós, zeneoktató nem akart mindenkiből zenészt faragni, de hitt abban, hogy zene nélkül teljes ember nem létezik. Kodály azt hirdette, hogy a zene lelki táplálék, semmi mással nem pótolható örömforrás, melynek birtokában jobb, harmonikusabb, fegyelmezettebb, teljesebb emberek leszünk.
 
A Kodály-módszer ma már világszerte elismert és követett példa a zenepedagógiában, 2016-ban az Unesco felvette a szellemi örökség listájára, 2017. március 21-én pedig a Hungarikumok sorába emelkedett. A hozzánk járó – az ének-zenét emelt szinten tanuló – gyerekek e módszer segítségével avatódnak be a zene világába.
 
Bíztatom Önt, hogy tájékozódjon honlapunkon iskolánkról, nevelő-oktató munkánk eredményességéről, mindennapi életünket bemutató dokumentumok és képek alapján! Ismerkedjen meg iskolánk programjaival, egyéni arculatával és kívánom, hogy mindig megtalálja azokat az információkat, amelyekért felkereste honlapunkat!
Visszavárjuk!
Horváthné Ferencz Judit
intézményvezető